Kako se znebiti strij?

petek, september 15, 2017

Točno tak naslov je nosil včerajšnji mail, ki je pritegnil mojo pozornost. Lahko si predstavljate kako sem zavila z očmi in si rekla, no Nuxe pokaži kaj znaš. Meni zelo priljubljena znamka, se mi lahko s takšno izjavo precej hitro zameri. Namreč, ko nekdo trdi, da se z njihovim produktom lahko znebiš 100% strij, potem je to hudo zavajanje potrošnikov. No tale mail se je odvil v drugo pozitivno smer. V smer, ko znamki še bolj zaupam in še bolj verjamem v njihov produkt. In če sedaj misliš, da gre za sponzorirano objavo, ti naj že na začetku povem, da ne. Nuxe ne ve, da nastaja in ne bo hvala še enemu izdelku ampak bo govorila na splošno o strijah.


Mail mi je bil všeč zato, ker je dal jasno vedeti, da se strij NE da znebiti. Takole se je glasil prvi odstavek:
"Strije se na telesu pojavijo kot sprememba na koži, kar je običajno rezultat hormonov. V nosečnosti, ob hitri izgubi ali pridobitvi kilogramov, v pubertetnem obdobju, ko se telo intenzivno razvija … Na začetku so strije običajno rdeče barve, sčasoma postajajo vedno bolj bele, a zato ne manj vidljive. Njihovega obstoja ali vidljivosti ni mogoče v celoti odstraniti."

In res je strij se v celoti ne da odstranit. Striji bi lahko po domače rekli tudi poknjena koža, ki nastane zaradi pomanjkanja elastina in kolagena v koži, nastanek lahko spodbudijo tudi hormonske spremembe ali mehanski vplivi. Na začetku je strija aktivna in je rdeče barve, kar jo naredi tudi bolj opazno. V tem obdobju je nega zelo pomembna, saj lahko preprečimo širjenje in pomagamo da prej zgubi barvo. Neaktivna strija je svetlejše barve kot koža in je manj opazna.
Strijo lahko negujemo z izdelki, ki jih že imamo doma, kakšna hranilna nega ali pa čista olja, ki jih nanašamo na še vlažno kožo.
Nuxe predlaga svojega paradnega konja, njihovo suho olje. Tega uporabljam tudi sama za nego kože, bolj v preventivne namene. Aktivnih strij trenutno nimam in upam, da jih s preventivo tudi preprečim v čim večjem številu.
Zagotovo pa ne potrebujete metati denarja za kreme, ki so namenjene prav nego kože in obljubljajo čudežne rezultate. Iste rezultate boste dosegli z nego, ki jo imate že doma. Tudi specializirane kreme nimajo čudežnih učinkovin, ki bi strijo odstranila.

Šteje preventiva

Tole so Nuxe nasveti iz maila:
#1 Pospešite cirkulacijo
Redna masaža, četudi pod tušem z gobico, je odlična za spodbujanje cirkulacije, ki pomaga pri zmanjšani vidnosti strij. Ko so strije še v fazi rdeče barve, je njihovo vidljivost lažje zmanjšati.

#2 Piling in vlaženje
Odstranjevanje odmrlih celic s kože pomaga pri nastanku nove, mlade kože. Na ta način se regeneracija kožnih celic pospeši, strije pa so manj vidne.

#3 Čudežen ritual iz srca narave
Suha olja so priljubljena olja žensk po celem svetu. NUXE, št. 1 anti-age nega v francoskih lekarnah, se lahko sedaj pohvali z inovativnim izdelkom. Novo, kultno Čudežno suho olje, Huile Prodigieuse® dokazano deluje na zmanjšano vidnost strij za kar 30%, kar je potrjeno s strani dermatologov.

Moja preventiva:


Suho krtačenje
Verjetno ste zanj že slišale, ko z naravno ščetko krožite po koži in na ta način spodbujate cirkulacijo in odstranjujete odmrle celice. Rezultati so res dobri, tudi v boju s celulitom. Sama sem ga izvajala pred tuširanjem in koža je resnično bolj zdravega videza, pa tudi bolj napeta je.

Nega po tuširanju
Po tuširanju pa obvezno tudi krema ali olje. Trenutno, ko je vreme hladnejše imam raje olje. Uporabljam prav to Nuxovo, ampak mislim, da še v stari neizboljšani verziji. Meni je vseeno zelo všeč, tudi na blogu sem že večkrat pisala o njem.

Pa vendar ste lahko kljub redni negi bolj podvržene k nastajanju strij, ali pa je vaša koža bolj odporna. Jaz sem jih kar hitro pokasirala, ko sem se v najstniškem obdobju iz ravne punčke, spremenila v žensko. Takrat moja nega ni bila preveč dobra oz. je sploh ni bilo. Sedaj me čaka hormonsko obdobje in precej dober preizkus kako prožno kožo imam oz. koliko strij bom pridobila kljub redni negi. O strijah bom na blogu v prihodnjih mesecih še pisala, kmalu tudi objavim kaj poleg Nuxe olja še uporabljam v preventivne namene. 

Drugače pa počutite se lepe v svoji koži in imejte jo rade. Verjemite mi, da svoje strije opazite samo same. Pa poslušajte me in ne izgubljajte denarja za mini kreme, ki stanejo ogromno, obljubljajo pa nemogoče rezultate. Več boste za svojo kožo pridobile, če investirate v dobro nego na spošno. Pa saj vete, da imam Nuxe olje rada in vam ga tudi tokrat priporočam.

Dragi Nuxe tebi pa hvala, ker ne obljubljaš nemogočih rezultatov ;)

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe