Must have: Alkoholni zloženci

ponedeljek, marec 20, 2017

Izdelek, ki ga pri meni nikoli ne zmanjka, vedno ga imam na zalogi. Pa toliko različnih načinov uporabe, definitivno must have izdelek vsake lepotne navdušenke. Alkoholni zloženci so na voljo v lekarnah, 100 komadov ima približno ceno 4€. En izdelek in neskončno možnosti uporabe.


Pred lakiranjem

Da svoj noht z njimi res dobro razmastim in tako je lak obstojen dlje časa. Poleg tega poskrbim, da na nohtih ni kakšnih mikrobov, ki bi se kasneje razmnoževali v laku.

Pred depilacijo

Vedno razmastim kožo pred depilacijo brkov. Tako se sladkorna pasta precej bolje oprime dlačic in je en poteg z njo dovolj, za odstranitev dlačic.

Za dezinfekcijo rok po uporabi javnih wcjev

Ker so izredno majhni, jih lahko pospravim v vsako torbico. Javna stranišča me grozijo in če je res nuja, si po uporabi le teh po umivanju rok, roke še razkužim. Za vsak slučaj. Pa tudi kdaj vmes, definitivno pa z  razkuževanjem ne pretiravam, da ne uničim svoje mikrobne flore na koži.

Za čiščenje telefona/tablic/tipkovnic

Če telefona redno ne čistim, se mi tam kjer telefon naslanjam na obraz precej hitro razvijejo akne, poleg tega pa se čez čist ekran precej bolje vidi ;). Čistim tudi tablico, kamero na telefonu in tipkovnico.

Za šminke in ličila

Svoje šminke ne glede na vse rada občasno "razkužim". To storim tako, da zgornjo plast obrišem v alkoholni zloženec. Precej priporočam to metodo za izdelke, ki jih uporabljate v času herpesa. Ostalih ličil, še nisem razkuževala, razkužim pa občasno pumpice in embalažo ličil.

Tole so najpogostejši načini uporabe, velikokrat pa zložence uporabljam še v namene razkuževanja prazne embalaže, za čiščenje kakšnega mastnega izdelka iz delovnih površin. So res vsestranski in za tako ceno must have.
Jih uporabljate? Bi dodale še kakšen nasvet?

You Might Also Like

2 Comments

  1. Robčki so super zadeva. Bi te pa opozorila, da pazi pri čiščenju ekranov. Uporabljaj jih zelo poredko pri tem. Enako velja za očala. Ker vsi taki robčki (ki so narejeni na osnovi papirja) vsebujejo celulozo, ki lahko povzroča praske. Sama sem si s robčki za čiščenje očal iz Mullerja uničila korekcijska očala. V optiki so me potem opozorili. Takoj se ne pozna, čez nekaj časa pa. Zato zdaj vedno uporabljam bombažne krpice. Tako za očala, telefon in računalnik. Nekaj kapljic razkuževalnega alkohola na bombažno krpico in obrišem. Se sveti kot novo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ohh hvala za info. Ekrane imam itak zaščitene z folijo, za očala pa sploh nisem vedela. Ponavadi sončna čistim z mokrimi robčki. Okej se morem odvadit ;)

      Izbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe