Imate res občutljivo kožo ali je le razdražena?

četrtek, februar 11, 2010


V resnici nima veliko žensk občutljive kože ampak na vprašanje če je njihova koža občutljiva bi pritrdilno odgovorilo vsaj 90% žensk.
V čem je razlika med razdraženo in občutljivo kožo?
OBČUTLJIVA KOŽA:
Občutljiva koža je dedna in prevladuje pri ljudjeh severno evropskega porekla. Za takšno kožo je značilna svetla polt, svetle oči, podočnjaki, povišan nivo histamina(Histamin je snov v celicah ki je med najbolj odgovornimi za alergijske reakcije), zaradi česar je takšna koža nagnjena k ekcemom. Občutljiva koža je vedno v alergičnem stanju, saj je tak tip kože genetsko občutljiv in je zaradi tega večino časa srbeča in rdeča. Koža je občutljiva po celem telesu in ne le po obrazu.
Problem pri negi občutljive kože je, ker na določene sestavine v kozmetiki odreagira z alergijo, zato je potrebo dlje časa preizkušati proizvode in najti tistega ki paše Vaši koži(vsaka občutljiva kože je alergična na drugačne sestavine). Priporočljivo pa je, da uporabljate izdelke brez parfumov, mineralnih olj in kemičnih luščilcev, kot so alfa hidroksi kisline.
Če imate občutljivo kožo ni nujno, da ji bo pasala nega z izdelki za občutljivo kožo.
Priporočam uporabo čim bolj naravnih in organskih proizvodov.
RAZDRAŽENA KOŽA
Nastane zaradi različnih predvsem zunanjih dejavnikov, kot je suho in hladno vreme, stres, potovanja, pretirana uporaba močnih lepotnih izdelkov in zaradi pretiranega izpostavljanja soncu. Vse to lahko povzroči rdečico in razdraženo kožo. Na kožo lahko vpliva dieta z malo maščob, saj se ob takšni dieti zmanjšuje naravna mastnost in vlažnost kože.
Vsak tip kože lahko postane razdražen in to se največkrat zgodi na ajbolj izpostavljenem delu telesa- obrazu.
Pri takšni koži ne pretiravajte z pilingi in ji namenite kvalitetno nego z vlažilnimi in hranilnimi proizvodi. V svojo prehrano vključite hrano z vsebnostjo koristih maščob, kot so oreščki in olivno olje.

Sama imam pozimi zaradi britja razdraženo kožo na nogah. Pomaga mi kvalitetna hranilno-vlažilna krema, ter prehransko dopolnilo z svetlinovim olje, ki nahrani kožo od vznotraj.

Upam, da vam je post vsaj malo pomagal. Kako pa Vi negujete svojo kožo pozimi?

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe